SSブログ

Çfarë lloj lojërash janë në një klub?

Lojërat e arritshme në shumë klube bixhozi quhen rregullisht lojëra të klubit të lojërave të fatit. Në një lojë klubi, lojtarët vendosin para ose skuadra kumari në rezultate të ndryshme të mundshme arbitrare ose përzierje rezultatesh. website Lojërat e klubit të bixhozit janë gjithashtu të arritshme në klubet online, kur lejohen me ligj. Lojërat e klubeve gjithashtu mund të luhen klube të jashtme për qëllime dëfrimi si në tubime ose në rivalitete shkollore, disa në makineri që imitojnë bastet.

Substanca

1Kategoritë
2 Lojëra të zakonshme të klubit të lojërave të fatit
2.1 Lojërat e tryezës
2.2 Makineri lojrash
2.3 Numrat e rastësishëm
3 Shtëpi pak liri veprimi
3.1 Devijimi standard
4Shiko për më tepër
5 Referencat

Klasifikimet

Perspektiva e sipërme në një kat të klubit të lojërave të fatit me lojëra tryeze (bazë) dhe makina lojërash

Ekzistojnë tre klasifikime të përgjithshme të lojërave të klubit të lojërave të fatit: makina lojrash, lojëra tryezë dhe lojëra arbitrare me numra. Makinat e lojërave, për shembull, makinat e lojrave dhe pachinko, normalisht luhen nga secila pjesë kryesore me radhë dhe nuk kanë nevojë për kontributin e përfaqësuesve të klubeve për të luajtur. Lojërat në tavolina, për shembull, shkop polici ose garë, përfshijnë të paktën një lojtar që po ngjitet kundër shtëpisë (vetë klubi i lojërave të fatit) në krahasim me njëri-tjetrin. Lojërat në tryezë drejtohen zakonisht nga përfaqësues të klubit të lojërave të fatit të njohur si krupierë ose shitës. Lojërat arbitrare me numra varen nga përcaktimi i numrave të parregullt, ose nga një gjenerator i modernizuar i numrave të parregullt ose nga pajisje të tjera të lojrave. Lojërat me numër arbitrar mund të luhen në një tryezë ose përmes blerjes së biletave ose kartave të letrës, për shembull, keno ose bingo.

Disa lojëra në klub konsolidojnë një numër të madh të perspektivave të mësipërme; për shembull, ruleta është një lojë tryeze e udhëhequr nga një shitës, që përfshin numra të parregullt. Klubet e bixhozit gjithashtu mund të ofrojnë lloje të tjera të lojërave, për shembull, duke lehtësuar lojëra poker ose gara, ku lojtarët luftojnë me njëri-tjetrin.

Lojërat themelore të klubit

Lojërat e shquara që gjenden rregullisht në klubet e lojërave të fatit përfshijnë:

Lojëra tavoline

Baccarat

Blackjack

Craps

Ruletë

Poker (Texas Hold'em, barazim me pesë letra, Omaha Hold'em)

Rrota e madhe Gjashtë

Të dhëna shtesë: Lojë tavoline

Makineri lojrash

Pachinko

Makinë bixhozi

Terminali i lotarisë video

Video poker

Numrat e parregullt

Bingo

Keno

Avantazhi i shtëpisë

Lojërat e klubit të lojërave të fatit rregullisht i japin një liri të lirë parashikuar klubit, ose "shtëpisë", ndërsa u ofrojnë lojtarëve mundësinë e një rritjeje të menjëhershme që ndonjëherë mund të jetë e madhe. Disa lojëra të klubit të lojërave të fatit kanë një komponent aftësie, ku zgjedhjet e lojtarëve ndikojnë në rezultatet. Lojtarët që kanë aftësi të përshtatshme për të hequr dorë nga dëmi i brendshëm i transportit të gjatë (buza e shtëpisë ose e fuqishme) në një lojë të klubit të lojërave të fatit aludohen si lojtarë të pozicionit të favorshëm.

Pengesa e lojtarëve është një pasojë e klubit të lojërave të fatit që nuk paguan bastet fituese siç tregohet nga "shanset aktuale" të lojës, të cilat janë pagesa që do të ishin normale duke marrë parasysh shanset e një bast ose fitues ose humbës. Për shembull, nëse një lojë luhet duke vënë bast në numrin që do të rezultojë nga lëvizja e një goditjeje kovë, shanset e vërteta do të ishin shumëfishi i shumës së bastit pasi ekziston një nga çdo 6 mundësi që të shfaqet ndonjë numër i vetëm, duke pritur që lojtari të marrë bastin e parë të shumës. Në çdo rast, klubi i lojërave të fatit mund të kompensojë shumëfishin e shumës së bastit për një bast triumfues.

Skaji i shtëpisë ose energjia karakterizohet si përfitim i klubit që komunikohet si niveli i bastit unik të lojtarit. (Në lojëra, për shembull, shkop polici ose Spanjisht 21, bast i fundit mund të jetë disa herë bast i parë, nëse lojtari është i dyfishtë dhe pjesë.)

Një ruletë evropiane ("zero e vetme")

Në ruletën amerikane, ka dy "zero" (0, 00) dhe 36 numra jo-zero (18 të kuq dhe 18 të errët). Kjo bën që një avantazh i lartë i shtëpisë të vihet në kontrast me ruletën evropiane. Shanset e një lojtari, i cili fiton 1 njësi me të kuqe, është 18/38 dhe shansi i tij për të humbur 1 njësi është 20/38. Vlera normale e lojtarit është EV = (18/38 × 1) + (20/38 × (−1)) = 18/38 - 20/38 = −2/38 = .265,26%. Përgjatë këtyre linjave, buza e shtëpisë është 5.26%. Pas 10 kthesave, bast 1 njësi për çdo kthesë, përfitimi normal i shtëpisë do të jetë 10 × 1 × 5,26% = 0,53 njësi. Rrotat e ruletës evropiane kanë vetëm një "zero" dhe kështu avantazhi i shtëpisë (duke mos marrë parasysh rregullin e burgut) është ekuivalent me 1/37 = 2.7%.

Buzë shtëpiake e lojërave në klub luhatet jashtëzakonisht me lojën, për lojëra të caktuara që kanë një avantazh deri në 0.3%. Keno mund të ketë skaje shtëpie deri në 25%, makinat e lojërave të fatit që kanë deri në 15%.

Numërimi i buzës së shtëpisë së ruletës është një ushtrim i dobët; për lojëra të ndryshme, kjo nuk është zakonisht situata. Hetimi kombinator dhe gjithashtu reaksioni i PC është i rëndësishëm për të përfunduar caktimin.

Në lojërat që kanë një komponent aftësie, për shembull, shkop polici ose Spanjisht 21, buza e shtëpisë karakterizohet si avantazh i shtëpisë nga loja ideale (pa përdorimin e procedurave të hapjes, për shembull, kontrolli i kartës), në drejtpërdrejt të këpucës (ndarja që mban kartat). Rregullimi i shfaqjeve ideale për të gjitha duart e mundshme njihet si "sistemi thelbësor" dhe varet shumë nga udhëzimet e veçanta dhe madje edhe nga sasia e kuvertave të përdorura. Blackjack i shkëlqyeshëm dhe 21 lojëra spanjolle kanë skajet e shtëpisë nën 0,5%.


Zakonisht, shumica e klubeve nuk do të zbulonin të dhënat e skajit të shtëpisë për lojërat e tyre të hapjes dhe për shkak të numrit të errët të imazheve dhe peshimit të mbështjellësve, si rregull është shumë më e vështirë të identifikosh skajin e shtëpisë sesa ajo në klubin tjetër lojëra. Sido që të jetë, për shkak të disa vetive në internet që zbulojnë këto të dhëna dhe disa ekzaminimeve autonome të drejtuara nga Michael Shackleford në zonën e shkëputur, ky shembull po ndryshon gradualisht. [1]

Në lojërat ku lojtarët nuk po garojnë me shtëpinë, për shembull, poker, klubi i lojërave të fatit zakonisht sjell para në dorë përmes një komisioni, visit të njohur si një "grabujë".

Devijimi standard

Ky artikull ka nevojë për referenca shtesë për kontroll. Nëse nuk ka shumë telashe ndihmoni në përmirësimin e këtij artikulli duke shtuar referenca në burime të forta. Materiali pa burim mund të testohet dhe eliminohet.

Zbuloni burimet: "Lojë e klubit të bixhozit" - lajme · gazeta · libra · studiues · JSTOR (tetor 2015) (Mësoni si dhe kur të eleminoni këtë mesazh të faqosjes)

Faktori i karmës në një lojë të klubit të lojërave të fatit vlerësohet duke përdorur devijimet standarde (SD). [2] Devijimi standard i një loje themelore si ruleta mund të përcaktohet duke përdorur shpërndarjen e binomit. Në qarkullimin binom, SD = √npq, ku n = numri i raundeve të luajtura, p = gjasat e fitimit dhe q = gjasat e humbjes. Shpërndarja e binomit pranon një pasojë të 1 njësisë për një sukses, dhe 0 njësi për një fatkeqësi, në vend të units1 njësi për një fatkeqësi, e cila çiftëzon fushën e rezultateve të mundshme. Për më tepër, në rast të një niveli të ulët bastesh në 10 njësi për secilin raund sesa 1 njësi, fusha e rezultateve të mundshme zgjerohet 10 herë. [3]

SD (ruletë, bast i barabartë) = 2b √npq, ku b = bast niveli për raund, n = numri i raundeve, p = 18/38 dhe q = 20/38.

Për shembull, pas 10 raundeve në 1 njësi për secilin raund, devijimi standard do të jetë 2 × 1 × √10 × 18/38 × 20/38 = 3.16 njësi. Pas 10 rregullimesh, fatkeqësia normale do të jetë 10 × 1 × 5,26% = 0,53. Siç duhet të jetë e qartë, devijimi standard është zakonisht madhështia e humbjes normale. [4]

Devijimi standard për pai gow poker është më së paku nga të gjitha lojërat normale të klubit të lojërave të fatit. Lojërat e shumta të klubit të bixhozit, veçanërisht makinat e lojërave, kanë devijime shumë ekskluzive të kërkesave. Madhësia më e madhe e pagesave të mundshme, aq më shumë devijimi standard mund të rritet.


Ndërsa sasia e raundeve rritet, në planin afatgjatë, fatkeqësia normale do të tejkalojë devijimin standard, shumë raste të mbaruara. Nga ekuacioni, mund të shohim devijimin standard është relativ me themelin katror të sasisë së raundeve të luajtura, ndërsa fatkeqësia normale korrespondon me sasinë e raundeve të luajtura. Ndërsa sasia e raundeve ndërtohet, fatkeqësia normale rritet me një shpejtësi shumë më të shpejtë. Kjo është arsyeja që është e paimagjinueshme për një lojtar të fitojë në distancë të gjatë. Isshtë përqindja e lartë e devijimit standard kalimtar ndaj fatkeqësisë së pritur që budallenjtë u japin letër peshkaqenëve për të besuar se ata mund të fitojnë.

Significantshtë domethënëse për një klub të njohë si avantazhin e shtëpisë ashtu edhe ndryshimin për tërësinë e lojërave të tyre. Skaji i shtëpisë u tregon atyre se çfarë lloj përfitimi do të sjellin ata si nivelin e xhiros dhe luhatja u zbulon atyre shumën që u nevojitet në metodën e kursimit të parave. Matematikanë dhe inxhinierë softuerësh që bëjnë këtë lloj pune quhen matematikanët e lojrave dhe ekspertët e lojrave. Klubet e lojërave të fatit nuk kanë aftësi të brendshme në këtë fushë, prandaj ri-përshtatni parakushtet e tyre specialistëve në fushën e hetimit të lojërave.
nice!(0)  コメント(0) 

nice! 0

コメント 0

コメントを書く

お名前:
URL:
コメント:
画像認証:
下の画像に表示されている文字を入力してください。

この広告は前回の更新から一定期間経過したブログに表示されています。更新すると自動で解除されます。